BBQ csirke

BBQ csirke recept

Hozzávalók:

  1. 3 csészényi a kedvenc BBQ szószból
  2. ½ csésze konzerves őszibarack
  3. 1 gerezd reszelt fokhagyma
  4. Hot sauce, izlés szerint
  5. Olívaolaj
  6. 14 csontos csirkecomb

Elkészítés

  1. Keverjük össze a barbecue-szószt, az őszibarackot, fokhagymát és a hot sauce-t és forrósítsuk fel lassan, közepes hőfokon. Majd félretesszük.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-re.
  3. A tepsire tegyünk sütőpapírt és locsoljuk meg olívaolajjal, majd helyezzük rá a csirkecombokat és süssük meg 25 percig.
  4. Vegyük ki a sütőből és locsoljuk meg az előkészített szósszal, majd fordítsuk meg és locsoljuk meg a másik oldalát is.
  5. Hét perc múlva vegyük ki és locsoljuk meg még több szósszal. Ezt ismételjük meg.
  6. Vegyük ki a sütőből, ecseteljük meg még több szósszal és növeljük meg a sütő hőmérsékletét 220°C-re
  7. Addig süssük tovább, amíg a combok át nem sültek, kb. 5-7 percig. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 10 percre és készen is van a BBQ csirke.

Vissza a húsételekhez