Mexikói csokis muffin

Gluténmentes csokis muffin recept

Hozzávalók:

  1. 1/2 csésze olvasztott, sózatlan vaj
  2. 1/2 csésze fehér cukrot/ édesítőszert
  3. 2 tojás
  4. 2 teáskanál vanília kivonat
  5. 1 1/2 csésze rizslisztet
  6. 1/4 csésze sötét kakaópor
  7. 1 teáskanál sütőport
  8. 1 teáskanál őrölt fahéj
  9. 1 teáskanál cayenne bors
  10. 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  11. 1/4 csésze tej

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljük ki a formát muffin papírral, vagy vajazzuk ki.A vajat és a cukrot, vagy édesítőszert verjük fel magas fokozaton kézi vagy tálas habverővel, amíg habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként és minden hozzáadott tojás utána jól keverjük el. Ezt követően adjuk hozzá a vaníliakivonatot.

Keverjük össze a rizslisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat, a cayenne borsot és a szódabikarbonát az összedolgozott vajas keverékbe, és a habverővel közepes fokozaton addig keverjük, amíg a lisztet fel nem veszi. Ezután növeljük a sebességet közepesre és keverjük csomómentesre.Csökkentsük a keverősebességet alacsonyra, és adjuk hozzá a tejet, keverjük, amíg homogén tésztát nem kapunk. A muffinformába adagoljuk a tésztát, formánként kb 3 evőkanál masszát tegyünk bele.

Süssük az előmelegített sütőben kb 15-20 percig, amíg át nem sül, ehhez végezzünk villapróbát. Ilyen egyszerűen elkészíthető a csokis muffin.

Vissza a gluténmentes ételekhez