Erdei gyümölcsös torta – laktózmentesen

Erdei gyümölcsös torta recept laktózmentesen recept

Hozzávalók:

  1. 4 db tojás
  2. 4 ek finomra darált világos nádcukor
  3. csipet só
  4. 3 ek liszt
  5. 1 ek darált mák
  6. 1 mk sütőpor
  7. 1 ek olaj (pl. kókuszolaj)
  8. Tortaforma: 24 cm átmérő

Hozzávalók a krémhez:

  1. 500 g Magic Milk laktózmentes tejföl
  2. 170 g finomra darált világos nádcukor
  3. 300 ml Magic Milk habtejszín
  4. 1 citrom reszelt héja, és leve
  5. 300 g szeder
  6. 12 lap zselatin
  7. víz
  8. 100 g áfonya
  9. 50 g nádcukor

Először piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, utána tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált mákot, a sütőport, végül két részletben beleforgatjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt (villapróba) készre sütjük, majd teljesen kihűtjük.

A krémhez a tejfölt kikeverjük a porcukorral, citromhéjjal, lével. A szedret a kezünkkel összenyomjuk, majd a levét leszűrjük, félretesszük. A tejszínhabot keményre verjük. A zselatinlapokat kis darabokra vágjuk, annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, majd megmelegítjük, de nem forraljuk. Ha készen van, átkeverjük, majd leszűrjük, hogy ne maradjon benne zselatindarab. A tejfölbe keverjük a tejszínt. Majd ebből a krémből 2-3 kanálnyit keverünk a zselatinba, amit azonnal vissza is keverünk a krémbe egy kézi habverővel, óvatos mozdulatokkal. Majd ebbe a krémbe keverjük a leszűrt, és áttört szedret, de csak annyira, hogy márványos maradjon a krém. A piskótáról leszedjük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a kapcsos tortaformába, és beleöntjük a masszát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük lefedve, hogy megdermedjen. Másnap a szederléből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, langyosra hűtjük, ezzel borítjuk be a süteményt. Végül a tetejére áfonyát, málnát tehetünk és készen is van a laktózmentes erdei gyümölcsös torta.

Vissza a laktózmentes ételekhez