Epres és rebarbarás galette

Epres és rebarbarás galette 8 személyre

Hozzávalók:

Tésztához:

  1. 1/4 csésze fehér teljes kiőrlésű liszt
  2. 1 evőkanál kókuszpálma cukor, plusz 2 teáskanál a galettek megszóráshoz
  3. ¼ teáskanál tegneri só
  4. 1/2 csésze szűz, szilárd kókuszolaj
  5. 2-3 evőkanál hideg víz, szükség szerint

Töltelék:

  1. Két csésze félbevágott eper
  2. 1 csésze kockára vágott rebarbara (ha nincs szezonja, a kockára vágott, meghámozott alma is megfelel)
  3. 2 evőkanál kókuszcukor
  4. 2 evőkanál víz

 

  1. Keverjük össze a lisztet, egy evőkanál kókuszcukrot és a sót egy konyhai robotgép segítségével. Adjuk hozzá a kókuszolajat és addig mixeljük, amíg borsószemnyi morzsák keletkeznek a mixben. Ezt a folyamatot kézzel is elvégezhetjük, amennyiben az ujjainkkal beledolgozzuk az olajat a lisztkeverékbe és így formázzuk a morzsákat.
  2. Eközben hozzáadunk pár teáskanál hideg vizet. Figyeljünk arra, hogy a tészta ne legyen túl nedves, mert a lehűtése utánkönnyen széteshet.
  3. A tésztából gyúrjunk egy nagy golyót és folpackba csomagolva tegyük be a hűtőbe 30 percre.
  4. Eközben keverjük össze a töltelékhez való alapanyagokat egy serpenyőben és főzzük meg közepes illetve magas hőfokon kb. 15 percig. Kevergessük folyamatosan, amíg a rebarbara megpuhult. A tölteléket azonnal használhatjuk vagy akár a hűtőben is tárolhatjuk, amig nem dolgozzuk fel.
  5. Vegyük ki a tésztát a hűtőből és formázzuk korong alakúra, majd a korongot két sütőpapír közé tesszük és kb.1 centis vastagságra nyújtjuk.
  6. Helyezzünk egy megfordított salátatálat (28-30 cm-es átmerővel) a tésztára és vágjuk le késsel a megmaradt széleket.
  7. Melegítsük elő a sütőt kb. 180°C fokra és helyezzük be sütőpapíron a tésztát
  8. Adjuk hozzá a gyümölcstölteléket úgy, hogy kb. 5 cm-t üresen hagyunk, majd hajtsuk fel a tészta szélét. Szórjuk meg kókuszcukorral és tegyük be a sütőbe 20-25 percre és el is készült az epres és rebarbarás galette.

Vissza a bűntudatmentes ételekhez