Glutén és cukormentes macaron

Glutén és cukormentes macaron recept

Hozzávalók:

  1. 175 g xilit
  2. 3 nagy tojás fehérje
  3. 75 g xilites ételszínezék
  4. 125 g őrölt mandula
  5. 1 csipet só
  6. Vaníliás töltelék
  7. 90 g vaj
  8. 175 g xilit
  9. néhány csepp vanília kivonat

Csokis töltelék

  1. 100 g étcsokoládé, cukormentes, 70%-os kakótartalommal
  2. 1 teáskanál instant kávé
  3. 55 ml 38%-os zsírtartalmú habtejszín

A macaron tésztához először a xilitet és a mandulát aprítógépben minél simábbá őröljük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan adjuk hozzá a xilitet, amíg egy fényes masszát nem kapunk. Adjuk hozzá az őrölt mandulát.  A kapott masszát osszuk annyi egyenlő részre, ahány féle színű macaront szeretnénk készíteni, majd adjuk hozzá az ételfestéket. Habzsák segítségével nyomjunk egyforma kis köröket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd hagyjuk állni kicsit, amíg megbőrösödik a teteje. A 160 fokra előmelegített sütőbe tegyük be sülni kb 15 percre, amíg meg nem szárad, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Vanília töltelék

A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a xilitet és a vanília kivonatot, ha elkészült töltsük meg vele a macaront.

Csokis töltelék

Olvasszuk meg a csokoládét, melegítsük meg a habtejszínt és oldjuk fel benne az instant kávét, hagyjuk lehűlni, majd verjük kemény habbá a tejszínt és keverjük el az olvasztott csokoládéval. Ha elkészült a krém kendjük meg vele a macaronokat.

Vissza a gluténmentes ételekhez