Gluténmentes pizzatészta

Gluténmentes pizzatészta recept

Hozzávalók:

  1. 1 csésze nagyon meleg víz
  2. 1/2 teáskanál fehér cukor vagy édesítőszer
  3. 2 teáskanál élesztő
  4. 2 csésze gluténmentes lisztkeverék
  5. 1/2 csésze rizsliszt
  6. 1 evőkanál olasz fűszer
  7. 1 teáskanál xantángumi
  8. 1 teáskanál ízesítés nélküli zselatin por
  9. 1/2 teáskanál só
  10. 3 evőkanál almaecet
  11. 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Keverje össze a vizet és a cukrot/édesítőszert egy tálba, ebben felfuttatjuk az élesztőt. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Keverjük össze a a gluténmentes lisztkeveréket a rizsliszttel, az olasz fűszerkeverékkel, a xantángumival, a zselatinnal  és a sóval egy tálas habverőben. Vegyítsük el az ecetet és az olívaolajat, majd öntsük hozá a lisztes keveréket. Keverjük össze magas fokozaton, amíg egy homogén masszát nem kapunk, körülbelül 6 percig. Nyújtsuk ki a tésztát az előkészített tepsibe, a tetejére helyezzünk még egy sütőpapírt és hagyjuk állni 10 percig. Süssük az előmelegített sütőben, amíg a tészta fel nem melegszik, 5-10 percig. Húzza le a sütőpapírt a tetején. Folytassa a sütést, amíg a pizzatészta aranybarna nem lesz.

Vissza a gluténmentes ételekhez