Panírozott csirke sütőben sütve

Panírozott csirke sütőben sütve recept

Hozzávalók:

  1. 1/2 csésze aprított teljes kiőrlésű sós keksz
  2. 1/2 csésze aprított kukoricapehely,
  3. 2 evőkanál szezámmag
  4. 3/4 teáskanál cayenne bors
  5. 1/2 teáskanál fokhagymapor
  6. 2 tojásfehérje
  7. 1 csésze alacsony zsírtartalmú, természetes joghurt
  8. 1 evőkanál Dijon mustár
  9. 1/2 teáskanál sót
  10. Olívaolaj főzési spray
  11. 4 közepes méretű szelet, bőr nélküli csirkemell és 4 bőr nélküli csirkecomb

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra Fújjuk be a tepsit olívaolajjal. Keverjük össze a darált kekszet, a kukoricapelyhet, a szezámmagot, a Dijon mustárt, a cayenne borsot, a fokhagymaport egy laposabb tálban. Egy nagy tálban összekeverjük a tojásfehérjét, a joghurtot, a dijon-mustárt és a sót. A csirke darabokat belemártjuk a joghurtos keverékbe, majd bevonjuk a kekszes keverékbe. Ezután permetezzük, az olíva olaj spray-vel. Rendezzük a bepanírozott húsokat egy tepsibe, majd 45-50 percig süssük az előmelegített sütőben és már el is készül a panírozott csirke.

Vissza a húsételekhez