Vegán sütőben sült spárga

Vegán sütőben sült spárga recept

Hozzávalók:

1 csomó vékony zöld spárga
3 evőkanál olívaolaj
1 1/2 evőkanál reszelt parmezán sajt (opcionális)
1 gerezd fokhagyma, kinyomva (opcionális)
1 teáskanál tengeri só
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál citromlé (opcionális)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Helyezzük a spárgát egy tálba és az olívaolajjal locsoljuk meg, helyezzük a tepsibe majd szórjuk  meg parmezán sajttal, fokhagymával, sóval és borssal. Süssük az előmelegített sütőben, amíg puha nem lesz, 12-15 percig a vastagságtól függően. Közvetlenül tálalás előtt citromlével locsoljuk és készen is van a sütőben sült spárga.

Vissza a vegán ételekhez