Vegán spenótos gombás lasagne

Vegán spenótos gombás lasagne recept

Elkészítési idő: kb. 1 ó 55 perc

Hozzávalók:

  1. 3 EK olívaolaj + 1 EK a tepsi kikenéséhez
  2. 3 gerezd fokhagyma; 1 egész és 2 vékonyra szeletelt
  3. 1 teáskanál édeskömény
  4. 1 csipet őrölt pirospaprika-pehely
  5. 0,5 kg fehér gomba, szeletelve
  6. 0,8 kg zúzott paradicsom
  7. 35 deka tofu
  8. 30 deka fagyasztott spenót felolvasztva és szárazra préselve
  9. 22 deka vegán krém sajt
  10. fél csésze friss bazsalikom + valamennyi a díszítéshez
  11. 3 evőkanál étkezési élesztő
  12. 1/2 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
  13. 13 vegán lasagna tésztalap
  14. 1/2 csésze felaprított mozzarella-ízű vegán sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C fokra és kenjünk ki egy körülbelül 23×23 cm-es tepsit olívaolajjal
  2. Forraljuk fel a maradék olajat egy serpenyőben, közepes illetve magas hőfokon. Hozzáadjuk a a szeletelt fokhagymát, édeskömény és pirospaprika-pehely és keverjük 45 másodpercig. Ezután adjuk hozzá a gombát és hagyjuk főni, amíg a gomba meg nem barnul, körülbelül 3 percig.
  3. Főzzük tovább és időnként keverjük meg, amíg meg nem puhul, kb. 4 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, 1 csésze vizet és 1 teáskanál sót, és addig főzzük alacsony hőfokon, amíg a víz nagy része el nem párolgott, kb. 10-15 percig. Hagyjuk kihűlni.
  4. Eközben egy konyhai robotgép segítségével összedolgozzuk a a tofut, spenótot, vegán krémsajtot, bazsalikomot, étkezési élesztőt, az egész gerezd fokhagymát, 1 teáskanál sót és a szerecsendiót
  5. Kenjünk egy keveset a gombás-paradicsomos szószból a tepsi aljára és tegyünk a tepsibe kb. 4 tésztalapot, úgy, hogy ne maradjon üres hely.
  6. Most a tofu-keverék felét kenjük fel egyenletesen a tésztalapokon és adjunk a tetejére a gombás-paradicsomos szószból. Úgy adagoljuk, hogy még egy réteghez elég legyen.
  7. Ismételjük meg ezt a folyamatot és tegyünk a második rétegre szintén kb. négy tésztalapot. Kenjük rá a maradék paradicsomos-gombás szószt a lasagna tetejére
  8. Takarjuk le a lasagna-t fóliával és süssük kb.45 percig. Ezt követően távolítsuk el a fóliát és szórjuk meg a lasagna-t a mozzarella sajttal, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük ropogósra még további 15 percig
  9. Hagyjuk kihűlni kb. 6 percig. Ezután vágjuk fel 6 részre és szórjuk meg bazsalikommal

Vissza a vegán ételekhez