Édesburgonya brownie

Édesburgonya brownie recept

Hozzávalók:

3/4 csésze mandula vaj (ha nem vagy vegán helyettesíthető normál vajjal is)

4-5 evőkanál tiszta eritrit izlés szerint (helyettesíthető xilit, nyírfacukor, stevia, kókuszvirág cukor)

1/4 csésze édesburgonya, főtt és tört

1/2 csésze kakaópor (vagy karob)

3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt (választhatsz más alternatív liszteket is)

1/2 teáskanál só

1/4 csésze félédes csokoládé pasztilla vagy gyümölcs (opcionális)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy kisebb tálba olvasszuk meg a mandulavajat és az édesítőt közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett.
Közben tegyük fel főzni a megtisztított és felkockázott édesburgonyát.
Miután megolvadt vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a tört édesburgonyát, kakaóport, lisztet és a sót, majd addig keverjük, amíg sima nem lesz.
Ezután hozzáadjuk a csokoládé pasztillákat vagy a gyümölcsöt.
Öntsük a masszát egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt 20×20 cm-es tepsibe, majd az előmelegített sütőben 15-20 percig süssük.
Kihűlést követően szeletelhetjük.

Jó étvágyat hozzá!

Ha szeretnél még több nyári receptet töltsd le ingyenesen a Teka receptkönyvét!