Laktózmentes vegán sajttorta, epres öntettel

Laktózmentes vegán sajttorta, epres öntettel recept

Elkészítés:

Tészta

  1. 160 g egész mandula
  2. 170 g apróravágott aszalt datolya, ha szükséges lehet több is

Krém

  1. 180 ml olvasztott kókuszolaj
  2. 120 ml magas zsírtartalmú kókusztej
  3. 120 ml friss citromlé
  4. 120 ml juharszirup
  5. 420 g sótlan kesudió
  6. 1 teáskanál természetes vaníliakivonat
  7. 1 csipet só
  8. Opciónális ízesítők: 1 evőkanál frissen reszelt citromhéj

Epres öntet

  1. 60 ml kókuszvíz
  2. 85 g aszalt aprított datolya
  3. 300 g eper
  4. 1 evőkanál friss citromlé
  5. 1 csipet só

Elkészítés:

Tészta:

A laktózmentes vegán sajttorta tésztájához használjunk egy 23-25 cm-es csatos tortaformát, első lépésként kenjük ki kókuszzsírral. Az aprítógépben addig őröljük a mandulát és a datolyát, amíg a keverék jól össze nem áll. Formáljunk golyót a masszából, ha nem áll össze, akkor még adjunk hozzá datolyát és ismételjük meg a folyamatot. Ezután nyomkodjuk a tortaforma aljába a kapott masszát, jól oszlassuk el, és tegyük pár percre előmelegített 180 fokos sütőbe, hogy összesüljenek az összetevők.

Krém

A krém elkészítéséhez a korábban felsorolt sorrendben adjuk hozzá az összetevőket, és egy percig keverjük habverővel. Ezután öntsük az előkészített tortaformába. Majd az egészet fagyasszuk 6-8 órán keresztül, amíg megszilárdul. Ezután tegyük át a hűtőbe, amíg szeletelhető nem lesz.

Eperöntet

Az összetevőket botmixerrel dolgozzuk össze, amíg sima masszát nem kapunk, majd tálaláskor locsoljuk meg vele a torta szeleteit.

Vissza a vegán ételekhez