Szénhidrátcsökkentett áfonyás sajttorta

Szénhidrátcsökkentett áfonyás sajttorta recept

Hozzávalók

A piskótához:

200g kókuszreszelék
200g őrölt mandula
80g vaj
2 tojásfehérje
édesítő tetszés szerint (xylit vagy stevia)
1 evőkanál sütőpor

a krémhez:

500g krémsajt
100g túró
4 tojás
édesítő tetszés szerint (xylit vagy stevia)
2 evőkanál tejszín
150g áfonya + 200-300g a díszítéshez

Elkészítés

A szénhidrátcsökkentett áfonyás sajttorta elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 180 fokra és kenjünk ki egy tortaformát kókuszolajjal.

A piskóta előkészítése:

Olvasszuk meg a vajat, majd alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. A tésztát nyomkodjuk el egyenletesen a kiválasztott tortaformában, majd tegyük be a sütőbe 20 percre.

Tipp: Takarjuk le a piskóta szélét alufóliával, hogy ne égjen meg a tészta.

A krém előkészítése:

Keverjük össze a krémsajtot, a túrót és a tejszínt egy kézi mixerrel, majd adjuk hozzá a tojásokat, mialatt folyamatosan keverjük, majd ízesítsük tetszés szerint. Keverjük bele az áfonyát és öntsük a krémet a piskótatésztára. Süssük a szénhidrátcsökkentett áfonyás sajttortát kb. 60 percig, miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihülni mielött betesszük a hűtőbe egy éjszakára.

Tetszés szerint díszíthetjük áfonyával.

Ha szeretnél még több nyári receptet töltsd le ingyenesen a Teka receptkönyvét!