Francia hagymaleves

Hozzávalók 5 adaghoz:

7-8 nagyobb vöröshagyma
Alaplé
Szerecsendió
0-5 kg kenyér
10 dkg Gruyere
10 dkg Cheddar
10 dkg Provolone
10 dkg Edami

Hagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés vajon megdinszteljük. Felöntjük alaplével, majd főzzük míg a hagyma meg nem puhul, de még harapható. Sózzuk borsozzuk, majd szerecsendióval ízles szerint ízesítjük.
Tálaláskor egy kerámia leveses tálba merjük a levest, tetejére helyezzük a kenyérszeletet, megszórjuk sajttal, és sütőbe tesszük felső grill üzemmódban, 150 fokon, 7-8 percre, amint megpirult a sajt, kész is.

Jó étvágyat!

Ha szeretnétek egy igazán jó menüsort összeállítani, próbáljátok ki főételünket és desszertünket is:

Pásztor pite

pásztor pite

Csokoládétorta

csokoládétorta