Kakaós kevert süti körtével

Hozzávalók egy közepes tepsihez:

 25 dkg liszt
 25 dkg cukor
 5 dkg vaj
 4 dkg holland kakaó por
 1 egész tojás
 2,5 dl tej
 2 csomag vaníliás cukor
 1 csomag sütőpor
 1 csipet só
 3 db nagy körte, édes és nem túl puha
 tepsi kenéshez:
 kevés vaj
 1 evőkanál liszt

A körtéket meghámozzuk, hosszanti irányban 6 felé szeleteljük, citromos vízben tartjuk a barnulás elkerülése miatt.
A tepsit kikenjük, a sütőt bekapcsoljuk, a hőmérsékletét 180 fokra állítjuk.
A vajat a cukrokkal és az egész tojással fehéredésig keverjük, majd a kakaóval és a tej felével elkeverjük. A sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk, alaposan kikeverjük, a végén a maradék tejjel hígítjuk. A kikent tepsibe öntjük a masszát, kirakjuk a körtével.
A sütőbe tesszük, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Hidegen szeleteljük, őrölt szegfűszeges porcukorral megszitálhatjuk.

Ha szeretnétek egy igazán jó menüsort összeállítani, próbáljátok ki főételünket és levesünket is:

Kacsacomb káposztás gnocchival

Sütőtök krémleves