Ragadós ázsiai csirkeszárnyak szezámos salátával

Hozzávalók 5 főre:

  • 1,5 kg csirkeszárny
  • 1 üveg Méz
  • 0,5 l Szójaszósz
  • 1 doboz sör
  • 1 nagyobb gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Szezámmag

 

Készítsünk pácot sörből, mézből, és szójaszószból és szezámmagból, reszeljük bele a gyömbért és a fokhagymát, majd a megtisztított csirkeszárnyakat áztassuk be a keverékbe. Hűtőben akár 24 órát is állhat, szerintem úgy az igazi. Ez után nincs is más dolgunk, mint hogy aranybarnára sütjük 180 fokon, sütőben.

 

Könnyű szezámos saláta:

Hozzávalók 5 főre:

  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 db fehérhagyma
  • 5 db paradicsom
  • Szezámmag olaj
  • Szójaszósz

Szeleteljük tetszőleges méretűre és formájúra a zöldségeket, majd szójaszószból és szezámmag olajból készítsünk vinegrettet. Öntsük rá a salátánkra, és tálalás előtt hagyjuk állni 5 percet.

Ha szeretnétek egy igazán jó menüsort összeállítani, próbáljátok ki desszertünket és levesünket is:

Sült banán

Tom Yum leves garnélával

Tom yum