Tom Yum leves garnélával

Hozzávalók 5 főre:

  • 1 üveg Tom yum paszta
  • Kis darab galangal
  • Kis darab gömbér
  • 2 szál Thai citromfű
  • 1 lime
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 4-5 szál újhagyma
  • 5 db paradicsom
  • 15 db garnéla

 

Elkészítés:

Egy lábosban, kevés olajon pirítsuk meg a pasztát, majd öntsük fel zöldség, vagy hús alaplével.

Miután felöntöttük, aprítsuk bele a galangalt, gyömbért és Thai citromfűvel. Főzzük 15-20 percig.

A kész alaplevet szűrjük egy másik lábosba, és adjuk hozzá először a gombát, majd rákot, majd utolsó lépésként a paradicsomot. Forraljuk 2-3 percig, míg a rák elkészül. Chilivel és lime-mal állítsuk be ízlés szerint a sav-csípősség arányát.

Tálaláskor apróra vágott újhagymával díszítsük, jó étvágyat!

Ha szeretnétek egy igazán jó menüsort összeállítani, próbáljátok ki főételünket és desszertünket is:

Ragadós ázsiai csirkeszárny szezámos salátával

csirke

Sült banán