Teka HydroClean®

A Teka vadonatúj sütőiben a HydroClean® bevonatnak és vízgőznek köszönhetően a zsír és ételmaradékok könnyen és minden fáradtság nélkül eltávolíthatóak. Ez az innovative megoldás a lótusvirág felépítését vette alapul – a Lotus-effektus gondoskodik arról, hogy a párologtatási folyamat alatt a speciális, tapadásmentes felületen vízcseppek képződjenek, amelyek leperegnek és leoldják a szennyeződéseket. Egy pohár vízen kívül más nem is kell, így kíméli a környezetet és az ember pénztárcáját is!

Hogyan is működik? A Teka HydroClean® funkció előtt önts 250 ml vizet a sütőkamra közepén található mélyedésbe, majd csukd be az ajtót és indíts el a tisztítási folyamatot. Az ajtó bezáródik és megkezdődik a HydroClean® funkció, mely 24 percig tart. Az idő lejárta után a zsiradékot és az ételmaradékokat könnyen letörölhetjük egy nedves ruhával.

A HydroClean® funkció rendkívül energiatakarékos, kevesebb mint 100 °C kell a gőzképzéshez, így az energiafelhasználás is kevesebb mint 80 W, valamint biztonságos, hiszen nincs égésveszély, mert alacsony hőmérsékleten történik a folyamat. Nem utolsó sorban pedig környezetbarát: nem igényel tisztítószert, így védve a környezetet és a pénztárcánkat is!