Red Velvet torta

Nézd meg videón, hogyan készül a torta!

Hozzávalók a krémhez

250 g mascarpone

0,5 dl tejszín

150 g porcukor

friss citromfű

1 citrom reszelt héja

 

Hozzávalók a piskótához

1 db cékla

125 g friss szeder

120 ml habtejszín

1 citrom frissen facsart leve

120 g vaj

100 g cukor

3 db tojás

1 csipet só

1 teáskanál sütőpor

170 g liszt

 

Sütési idő és hőmérséklet

20-25 percig 180 fokon

 

 

Elkészítés

Első lépésként megtisztítjuk és felkockázzuk a céklát. A cékladarabkákhoz hozzáadjuk a szedret, a habtejszínt valamint a citrom levét, és az egészet összeturmixoljuk. Ezután a vajat és a porcukrot simára keverjük egy tálban, majd hozzáütjük a tojásokat, és simára keverjük. Ha készen vagyunk, egy másik edényben egy teáskanálnyi sütőport keverünk össze liszttel, majd a lisztet összeöntjük a folyékony alapanyagokkal, utolsó lépésként pedig mindezt elkeverjük a céklás masszával. A kész masszát 2 db 20 cm átmérőjű vagy 1 db 28 cm átmérőjű kivajazott és lisztezett formába öntjük, és 20-25 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.

Amíg a piskóta sül, összeállítjuk a krémet a következő recept szerint: homogén krémmé keverjük a cukrot, a tejszínt és a mascarpone-t, majd ehhez hozzáadjuk az előre lereszelt citromhéjat valamint a frissen felaprított citromfüvet, és ha kész, betesszük a hűtőbe. Amikor a piskóta megsült leszeljük a tetejét, az alsó, nagyobbik részt pedig kettévágjuk, amennyiben a 2 db 20 cm-es formát használtuk, elegendő csak a tetejüket levágni. Ha ezzel készen vagyunk a piskótákat félretesszük hűlni. Ha elérte a szobahőmérsékletet, a piskóta legalsó részének tetejét megkenjük a krémmel, majd visszahelyezzük rá a másik felét, és a teljes piskótát vékonyan bevonjuk a maradék krémmel. Utolsó mozzanatként a torta tetejét megszórjuk reszelt mandulával, és ehető virágokkal díszítjük.