Máktorta, fűszeres mascarpone-val

Hozzávalók

30 dkg darált mák
2  evőkanál liszt
1 citrom héja
2 egész tojás
20 dk cukor

25 dkg mascarpone

ízlés szerint porcukor

friss bazsalikom

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A darált mákot a liszttel és egy kevés citrom héjával összekeverjük. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a mákos alappal jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe töltjük, majd kb 40 percig sütjük.

A mascarponét a porcukorral összekeverjük, friss bazsalikomot adunk hozzá, majd tálaláskor a máktortára tesszük.

Ha szeretnétek egy igazán jó menüsort összeállítani, próbáljátok ki főételünket és levesünket is:

Lazac en croute újkrumplival és hollandi mártással

lazac

Szedres cékla krémleves