Címe archívum: recept

Meggyes Brownie recept hozzávalók: 130 g vaj 150 g keserű csokoládé (70%) 55 g  aszalt meggy 55 g dió vagy mogyoró 225 g kristálycukor 55 g kakaó por 75 g liszt ¾ Teáskanál sütőpor 3 nagy tojás elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 24 cm-es szögletes sütőtálat. Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat […]

Szecsuáni marha, fokhagymás burgonyapürével, kelbimbóval recept Hozzávalók Fejenként 10-15 dkg marha rostélyos vagy nyak 2dl szójaszósz 1 fej fokhagyma 1 közepes gyömbér 2 evőkanál barnacukor kevés só Püréhez: 2kg burgonya 1 fej fokhagyma 15-20 dkg vaj tej Kelbimbóhoz: Fejenként 4-5 db kelbimbó, vagy akármilyen káposztaféle pl pak-choi szezámmagolaj só chili Első lépésként, az egyik fej […]

Paszternák krémleves kéksajttal recept Hozzávalók: 1 kis fej salotta hagyma (vagy sonka lilahagyma) 0,5 kg paszternák 3 alma (idared) 1 l zöldségleves só fehérbors 50 g gorgonzola kevés citromlé Elkészítés: A finomra vágott hagymát kevés olívaolajon megfuttatom, majd hozzáadom a megtisztított, kockára vágott paszternákot, és az almát, sózom, meghintem fehérborssal. Felengedem a zöldséglével. Fedő alatt kb. […]

Forralt bor recept Hozzávalók 4 személyre: 1 üveg vörösbor 3 dl víz 3 evőkanál cukor 1 evőkanál szegfűszeg 1 teáskanál gyömbér 1 rúd fahéj 1 narancs Öntsd a bort egy lábasba, add hozzá a vizet, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Mehet hozzá a cukor, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, és karikázd bele a narancsot is. […]

Szénhidrátcsökkentett mogyoróvajas keksz recept Hozzávalók 120g mogyoróvaj 1 tojás 1 evőkanál vanília-aroma édesítőszer (pl. stevia vagy xilit) Elkészítés Dolgozzuk össze alaposan az összes hozzávalót és gyúrjunk belőle tésztát, majd formázzunk kis gombócokat és helyezzük rá a sütőpapírral bélelt tepsibe. Végül, 180 fokon 12 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát és el is készült a szénhidrátcsökkentett mogyoróvajas keksz. […]

Zellerchips recept Hozzávalók 2 zeller olívaolaj só, fűszerpaprika, chili, ízlés szerint Elkészítés A szénhidrátcsökkentett zeller chips egy igazi alternatíva a hagyományos, kalóriadús chipsekkel szemben! Adagonként csak 40 kalóriát tartalmaz, amely körülbelül az ötöde a boltban forgalmazott chipseknek. a zeller chips elkészítése: Hámozzuk meg a zellert és vágjuk fel egyenletes, hajszálvékony szeletekre, majd melegítsük elő a […]

Rakott zöldség sajttal recept Hozzávalók 4 répa 1-2 cukkini 3 paprika 1/2 csokor zöldhagyma 2 gerezd fokhagyma olívaolaj 1 dl fehérbor só, bors, oregánó (szárítva), majoránna (szárítva) 250 ml tejszín 1 tojás 50g sajt vaj ( a tepsihez) Elkészítés A rakott zöldséghez először mossuk meg a répát és a cukkinit, majd szeleteljük fel vékony, de […]

Mandulás halfilé olvasztott paradicsomágyon recept Hozzávalók 2 hagyma 2 nagy fokhagymagerezd 600g cseresznyeparadicsom2 kis citrom 150 ml fehérbor vagy zöldségleves 8 evőkanál őrölt mandula (40 g) 2 késhegynyi szárított kakukkfű só, bors 8 tőkehalfilé (75g/db) 2 csokor petrezselyem 2 evőkanál repceolaj Elkészítés Aprítsuk a hagymát és a fokhagymát, mossuk meg a citromot, reszeljük le a […]

Sügérfilé cukkinikabátban sült burgonyával recept Hozzávalók 1 Lime 4 Sügérfilé (kb. 200g)1 evőkanál aprított rozmaring, 1 evőkanál aprított kakukkfű 4 cukkini (kb. 200g/db) 1 hagyma 200 ml zöldségleves 400 g krumpli 2 evőkanál repceolaj bors és só Elkészítés Forró vízben mossuk meg a lime-ot, töröljük szárazra, reszeljük le a héját, majd préseljük ki. A sügérfiléket alaposan mossuk meg […]

Paella recept   Hozzávalók: öntöttvas serpenyő 150 ml száraz fehérbor 300 ml hallé vagy zöldségleves egy pár szál sáfrány (kb. 1/4 teáskanál) 150 g friss garnélarák (kibelezve és páncél nélkül) 1 karikákra vágott tintahal 250 g főzésre alkalmas hal (pl. tőkehal), 3 cm vastagságú szeletekre szelve 1/4 teáskanál durvaszemcsés só 2+2 evőkanál olívaolaj 1 zöld és […]